Over mij

In mijn werk als coach heb ik gemerkt dat mensen heel goed kunnen praten over wat ze wel en niet willen. Dat is een prima begin, maar helaas hebben ze vervolgens talloze argumenten om het niet te gaan doen (kan ik niet, wat als het niet lukt, niet goed genoeg, te onzeker, ik weet wat ik heb en weet niet wat ik krijg, wat vindt mijn omgeving ervan,….). We hadden mooie gesprekken maar er kwam te weinig beweging. Ook bij mezelf bemerkte ik dit terugkerend patroon…. Denken over wat ik zou willen, maar niet (of niet gericht) in actie komen.

ACT was als thuiskomen! Niet meer in discussie met mijn verstand (dat er altijd doorheen zit te tetteren) en gewoon voelen wat ik voel (zonder het te hoeven veranderen of op te lossen). Ervaringen opdoen en zo flexibeler worden! JA zeggen, in plaats van JA, MAAR… aanwezig zijn in het moment (en niet met mijn gedachten in het verleden of de toekomst).

Ik ben me bewuster geworden van mijn waarden en deze meer gaan beschouwen als een kompas. Mijn stappen zet ik in de richting van mijn waarden. Hiernaar leef en handel ik nu zoveel mogelijk. En dat betekent niet altijd de makkelijkste weg. Je angsten vertellen je heel veel over wat je belangrijk vindt, dus als je wilt doen wat je belangrijk vindt, heb je soms aardig wat angsten te overwinnen.

ACT heeft me mooie nieuwe ervaringen en een leuker, lichter en waardevoller leven gebracht.  En, o ja, mijn angsten en onzekerheden zijn niet weg en gaan ook niet weg…. Maar ze bepalen de koers niet meer!

Het is praktisch, het is DOEN, het is ACTie!

Ervaring en opleidingen

Daarnaast is coachen natuurlijk ook een vak, dat vraagt om deskundigheid en ervaring.

Ik werk al meer dan 15 jaar als loopbaancoach en -trainer. Ik heb in deze periode met name hoger opgeleiden begeleid in:

  • Het maken van een pas op de plaats (volg ik nog wel de koers die ik wil en die bij me past?)
  • Het helder krijgen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, én hoe daar te komen.
  • Het jezelf ontwikkelen in een nieuwe functie, steviger in je schoenen staan en je eigen koers varen.

Als professional ben ik Noloc- en Register loopbaanprofessional geregistreerd en CRKBO geregistreerd docent. Daarbij heb ik in de loop van de tijd de nodige bijscholing en trainingen gevolgd op het gebied van coaching en training. Zo ben ik gecertificeerd Career Fitness Profiler (loopbaantesten ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen) en gecertificeerd Prosocial Teamcoach

wandelcoachingWandelcoach

Ik ben graag buiten en actief in de weer. Ik heb gemerkt dat wandelend coachen goed werkt en naast  je lichaam ook processen in je hoofd op gang brengt. Veel van mijn coachees zijn erg goede denkers! Dat is hun kracht én hun valkuil. Ik ben praktisch ingesteld en breng ze graag met beide benen op de grond en in de actie!