Aanpak

Coaching en loopbaanbegeleiding

Als je bij mij komt, kun je eerst vrijblijvend kennismaken in een (telefonisch) gesprek.  Hierbij kunnen we bekijken of ik je kan helpen met je vragen. Indien we besluiten met elkaar verder te gaan in dit traject maken we in overleg verdere afspraken over de duur.  Dat kunnen enkele gesprekken zijn of een langer traject. Wanneer je de waardevolle slag wilt maken om meer te gaan leven en werken vanuit de filosofie van ACT, gaan we in minimaal 6 à 7 gesprekken aan de slag met alle elementen van ACT.

In mijn coachgesprekken zet ik, vanuit mijn ruime ervaring als (loopbaan)coach en –trainer, verschillende opdrachten, methodieken en oefeningen in. Je gesprekken met mij zijn als een pitsstop. Hierin geef ik je stof tot nadenken en vooral concrete opdrachten om in je (werk)praktijk mee aan de slag te gaan, te onderzoeken en nieuwe ervaringen op te doen.  Afhankelijk van jouw wensen kunnen we delen van het traject via e-coaching doen en/of  naar buiten gaan om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Ook kunnen we er voor kiezen om te starten met één of meerdere testen, naar behoefte gericht op persoonskenmerken, belangstelling, cognitieve capaciteiten en/of psychologische flexibiliteit. Dit kan een versnelling en verdieping van het traject bewerkstelligen.

Coaching op basis van ACT

Ik werk met name op basis van Acceptance and Commitment Therapy, kortweg ACT. ACT is een nieuwe, veelbelovende vorm van gedragstherapie, die is gebaseerd op verschillende therapeutische stromingen en op oude wijsheden uit het oosten zoals het Boeddhisme. De methodiek is uitstekend in te zetten in loopbaancoaching en vraagstukken inzake persoonlijke ontwikkeling.

Meer over ACT